Пікантна закуска — запечені печериці з сиром Dorblu

запечені печериці з сиром Dorblu
Геніально просто, неймовірно смачно — Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир.

Запечені печериці з сиром Dorblu — найкраще рішення, якщо ви шукаєте просту, проте надзвичайно смачну закуску, що вразить ваших гостей. Пікантність сиру з блакитною пліснявою яскраво підкреслить делікатну ніжність грибів та у поєднанні з легкою гостротою перцю чилі подарує незабутні смакові враження.

Інгредієнти:

  • 400 г печериць
  • 100 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • дрібка перцю чилі (сухий у пластівцях)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 2 гілочки петрушки
  • сіль до смаку

Спосіб приготування

  1. Помийте та почистіть печериці, відокремте ніжки. Розмістіть капелюшки печериць у посудину для запікання отвором донизу. 
  2. Почистіть зубчики часнику від лушпиння та розчавіть їх плоским боком леза ножа. Викладіть роздавлений часник у посуд з грибами.
  3. Змішайте соняшникову олію з лимонним соком та дрібкою перцю чилі. Змастіть печериці отриманою сумішшю та помістіть у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  4. Сир Dorblu наріжте невеликими кубиками.
  5. Листя петрушки помийте та подрібніть ножем.
  6. Додайте до готових грибів сир та зелень, перемішайте. За бажанням — додайте солі.

Додаткові поради:

Вибирайте свіжі печериці з білими й щільними капелюшками. Надто м'які гриби можуть втратити форму під час готування. За бажанням можна додати дрібку копченої паприки або декілька крапель трюфельної олії, щоб надати страві ще більш вишуканого аромату. Страва чудово поєднується з білим вином, хрустким багетом і свіжими овочами.

Усього кілька простих кроків, і ваша страва готова стати головним хітом святкового чи повсякденного столу. Смачного!

запечені печериці з сиром Dorblu

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також
Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — готуємо ресторанну страву вдома
Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — готуємо ресторанну страву вдома
Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu — просто та вишукано
Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu — просто та вишукано

Bristol
Попередній матеріал
П'ятизірковий готель Bristol Hotel 5 * Odesa: вікенд у серці Одеси із розкішшю історії та смаку
Розірви коло
Наступний матеріал
5 кроків для подолання насильства, які може зробити кожен. 16 днів активізму проти ГЗН
Новини партнерів